דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מרק ארטישוק ירושלמי ופטריות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מרק ארטישוק ירושלמי ופטריות

מרק ארטישוק ירושלמי ופטריות

(0)
80 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ירון צחר
מרק קטיפתי במרקם שמנת. מגישים עם מקלות בצק עלים ופרמז'ן.

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
50  גרם
חמאה
1 
בצל קצוץ גס
3  שיני
שום פרוסות
1  כפית
תימין קצוצים
4  עלים
מרווה
0.5  קילוגרם
ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך
2 
תפוח אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
1  חבילה
פטריות שמפיניון
8  כוסות
מים
0.5  מיכל
שמנת מתוקה
0  לפי הטעם
פלפל
0.5  חבילה
בצק עלים
0  לפי הטעם
שומשום
1  קורט
גבינת פרמזן מגוררת מגורדת
1  קורט
מלח
1 
ביצה
0  לפי הטעם
עירית קצוצה
0  לפי הטעם
גבינת פרמזן מגוררת מגורדת
0  לפי הטעם
מלח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    הפטריות: שמים את הפטריות המיובשות בקערית. מוסיפים לקערית את פטריות הפורצ'יני, יוצקים מים חמים ומשרים במשך מספר דקות.
  • שלב 2

    0 דקות
    הארטישוק: ממיסים חמאה בסיר עמוק ורחב. מוסיפים בצל קצוץ, שום, עלי התימין ומרווה ומאדים במשך מספר דקות.
  • שלב 3

    0 דקות
    קולפים ופורסים את הארטישוקים לפרוסות, וכן את תפוחי האדמה קולפים וחותכים לרבעים. מוסיפים את פרוסות הארטישוק וקוביות תפוחי האדמה לסיר ומטגנים במשך מספר דקות.
  • שלב 4

    0 דקות
    מרכיבים מרק: מסננים את הפטריות מהמים. שומרים את המים בהם הן הושרו, ומוסיפים אותן לסיר המרק.
  • שלב 5

    0 דקות
    יוצקים לסיר את מי ההשריה של הפטריות וכן 8 כוסות מים רותחים. מתבלים במלח, פלפל ומביאים לרתיחה.
  • שלב 6

    30 דקות
    מנמיכים ללהבה בינונית, ומבשלים במשך כ-30 דקות.
  • שלב 7

    0 דקות
    מרסקים את תוכן המרק בעזרת מעבד מזון ידני, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  • שלב 8

    0 דקות
    יוצקים לקערה את השמנת המתוקה ובעזרת מטרפה ידנית מקציפים את השמנת המתוקה עד שהיא מקבלת מרקם יציב אך לא הופכת לקצפת.
  • שלב 9

    0 דקות
    מוסיפים את נוזל השמנת למרק ומערבבים היטב. משפרים טעמים ע"י תיבול במלח ופלפל.
  • שלב 10

    0 דקות
    מרדדים את בצק העלים, חותכים לרצועות ברוחב של סנטימטר. מניחים את הרצועות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • שלב 11

    0 דקות
    מורחים כל רצועה בביצה טרופה, מפזרים מלח, שומשום וגבינת פרמזן.
  • שלב 12

    20 דקות
    מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ-20 דקות.
  • שלב 13

    0 דקות
    יוצקים את המרק לצלחות הגשה עמוקות, מוסיפים לכל צלחת עירית קצוצה ומפזרים שבבי גבינת פרמזן, מניחים מעל את מקל בצק העלים האפוי, ומגישים.
מרק ארטישוק ירושלמי ופטריות

שלב 1 מתוך 13

הפטריות: שמים את הפטריות המיובשות בקערית. מוסיפים לקערית את פטריות הפורצ'יני, יוצקים מים חמים ומשרים במשך מספר דקות.

מרק ארטישוק ירושלמי ופטריות

שלב 2 מתוך 13

הארטישוק: ממיסים חמאה בסיר עמוק ורחב. מוסיפים בצל קצוץ, שום, עלי התימין ומרווה ומאדים במשך מספר דקות.

מרק ארטישוק ירושלמי ופטריות

שלב 3 מתוך 13

קולפים ופורסים את הארטישוקים לפרוסות, וכן את תפוחי האדמה קולפים וחותכים לרבעים. מוסיפים את פרוסות הארטישוק וקוביות תפוחי האדמה לסיר ומטגנים במשך מספר דקות.

מרק ארטישוק ירושלמי ופטריות

שלב 4 מתוך 13

מרכיבים מרק: מסננים את הפטריות מהמים. שומרים את המים בהם הן הושרו, ומוסיפים אותן לסיר המרק.

מרק ארטישוק ירושלמי ופטריות

שלב 5 מתוך 13

יוצקים לסיר את מי ההשריה של הפטריות וכן 8 כוסות מים רותחים. מתבלים במלח, פלפל ומביאים לרתיחה.

מרק ארטישוק ירושלמי ופטריות

שלב 6 מתוך 13

מנמיכים ללהבה בינונית, ומבשלים במשך כ-30 דקות.

מרק ארטישוק ירושלמי ופטריות

שלב 7 מתוך 13

מרסקים את תוכן המרק בעזרת מעבד מזון ידני, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

מרק ארטישוק ירושלמי ופטריות

שלב 8 מתוך 13

יוצקים לקערה את השמנת המתוקה ובעזרת מטרפה ידנית מקציפים את השמנת המתוקה עד שהיא מקבלת מרקם יציב אך לא הופכת לקצפת.

מרק ארטישוק ירושלמי ופטריות

שלב 9 מתוך 13

מוסיפים את נוזל השמנת למרק ומערבבים היטב. משפרים טעמים ע"י תיבול במלח ופלפל.

מרק ארטישוק ירושלמי ופטריות

שלב 10 מתוך 13

מרדדים את בצק העלים, חותכים לרצועות ברוחב של סנטימטר. מניחים את הרצועות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

מרק ארטישוק ירושלמי ופטריות

שלב 11 מתוך 13

מורחים כל רצועה בביצה טרופה, מפזרים מלח, שומשום וגבינת פרמזן.

מרק ארטישוק ירושלמי ופטריות

שלב 12 מתוך 13

מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ-20 דקות.

מרק ארטישוק ירושלמי ופטריות

שלב 13 מתוך 13

יוצקים את המרק לצלחות הגשה עמוקות, מוסיפים לכל צלחת עירית קצוצה ומפזרים שבבי גבינת פרמזן, מניחים מעל את מקל בצק העלים האפוי, ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • מרקים
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    60 דקות קל
  • מרק מינסטרונה עם פתיתים

    מרק מינסטרונה עם פתיתים

    80 דקות קל
  • מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    150 דקות בינוני
  • מרק מינסטרונה פשוט וקל

    מרק מינסטרונה פשוט וקל

    75 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים