דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פאי לימון
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פאי לימון

פאי לימון

(0)
180 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ירדן ג'מיל
קינוח מושקע שיוצא מוש-לם!

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
4 
לימון עסיסיים עם קליפה צהובה ודקה
0.75  כוס
סוכר לבן
1.75  כוסות
קמח לבן
0.5  כפית
מלח
175  גרם
חמאה
4 
ביצה אחת מהן טרופה ומדוללת בכפית מים
6  כפות
חלב
1  כף
סוכר לבן לעיטור
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק

הכנה

180 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    קולפים את קליפות הלימונים בקולפן של תפוחי האדמה, ומורידים רק את השכבה הצהובה העליונה. חשוב מאד שהלימונים יהיו צהובים וקליפתם דקה, ממש לא כדאי לנסות את המתכון עם הלימונים הירוקים והקשים שנמצאים עכשיו בשוק.
  • שלב 2

    0 דקות
    בסכין חדה פורסים את הלימונים הקלופים לפרוסות הכי דקיקות שאפשר. תוך כדי החיתוך, נפטרים מכל הגרעינים.
  • שלב 3

    0 דקות
    מניחים את פרוסות הלימונים הדקיקות בקערה רחבה, ובוזקים מעליהן את הסוכר.
  • שלב 4

    0 דקות
    מכסים את הקערה, ומשהים על השיש למשך 24 שעות. לא נוגעים, לא מערבבים, לא מכניסים למקרר - פשוט מניחים באיזו פינה למשך 24 שעות.
  • שלב 5

    0 דקות
    להכנת הבצק: מערבבים את הקמח והמלח בקערה , מוסיפים בהדרגה את החמאה כשהיא חתוכה לקוביות - החמאה אמורה להיות קרה מאד, מפוררים בידיים ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים כף חלב קר, וממשיכים לעבד תוך הוספת החלב כף אחרי כף, עד שמקבלים בצק חלק וללא גושים, שאינו נדבק לידיים. יתכן ולא יהיה צריך להוסיף את הכף השישית של החלב. צריך להשתדל לא לעבד את הבצק יותר מדי, זה סוג של בצק פריך שדורש עיבוד מינימלי.
  • שלב 6

    0 דקות
    מחלקים את הבצק לשני כדורים, אחד קצת יותר גדול מהשני. עוטפים כל כדור בצק בניילון, ומכניסים למנוחה של שעה במקרר.
  • שלב 7

    0 דקות
    בינתיים מכינים את המלית: בקערה מקציפים את שלושת הביצים עד שמתקבלת בלילה תפוחה ובהירה, מוסיפים לביצים את תערובת הלימונים והסוכר ומערבבים היטב, מניחים בצד.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוציאים מהמקרר את הכדור הגדול יותר מבין השניים.
  • שלב 9

    0 דקות
    מרדדים אותו על משטח מקומח לעיגול גדול
  • שלב 10

    0 דקות
    מניחים את תבנית הפאי הפוכה על עיגול הבצק, כדי שתשמש לנו למידה, ובעזרת גלגלת, או סכין, חותכים עיגול יפה, אבל לא במידה של התבנית עצמה, אלא בתוספת שוליים של כ 4-5 ס"מ נוספים, בכל ההיקף.
  • שלב 11

    0 דקות
    מניחים את עיגול הבצק בתוך תבנית הפאי, ומניחים לשוליים שלו להשתלשל מעבר לדפנות התבנית
  • שלב 12

    0 דקות
    דוקרים במזלג כמה פעמים את תחתית הבצק.
  • שלב 13

    0 דקות
    נותנים ערבוב נוסף לתערובת הביצים והלימונים, ושופכים אותה לתוך התבנית, משטחים יפה.
  • שלב 14

    0 דקות
    מרדדים את כדור הבצק השני לעיגול בקוטר של תבנית הפאי. בעזרת אצבעון, או איזשהו גליל בקוטר של מטבע 5 א"ג, עושים חור במרכז עיגול הבצק, זה ישמש לנו ארובה להוצאת כל האדים מבטן הפאי
  • שלב 15

    0 דקות
    מניחים את עיגול הבצק כמכסה על מלית הביצים והלימון.
  • שלב 16

    0 דקות
    טורפים ביצה ומוסיפים לה כפית אחת של מים. בעזרת מברשת מושחים את כל שולי הבצק המשתלשלים מהתבנית. מקפלים את השוליים כלפי פנים, אל מעל למשטח הבצק העליון.
  • שלב 17

    0 דקות
    צובטים ביד בצורה מעגלית את החיבור בין שתי השכבות, יפה לעשות את זה בצורה של קפלים כאלה ששוכבים אחד על השני - זה יתן קישוט מעניין לפאי. אם קשה לכם - אז הסתפקו בצביטה קלה וסגירת הבצק על המלית בצורה הרמטית, למעט החור הקטן שיצרנו במרכז.
  • שלב 18

    0 דקות
    את יתרת הביצה הטרופה במים מורחים על כל פני המשטח העליון של הפאי.
  • שלב 19

    0 דקות
    זורים מלמעלה כף אחת של סוכר לקישוט.
  • שלב 20

    15 דקות
    מחממים את התנור ל - 220 מעלות, מכניסים את הפאי לתנור, קרוב יותר לחלקו התחתון. אופים בחום הזה 15 דקות.
  • שלב 21

    20 דקות
    מנמיכים ל - 180 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ - 20 דקות, עד שהפאי מזהיב ונראה עשוי.
  • שלב 22

    0 דקות
    מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לפני שחותכים ואוכלים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • עוגות
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פאייה פתיתים ודג ים

    פאייה פתיתים ודג ים

    25 דקות קל
  • פאי כבד חגיגי כשר לפסח

    פאי כבד חגיגי כשר לפסח

    90 דקות בינוני
  • פאייה של דגים

    פאייה של דגים

    75 דקות בינוני
  • פאי גבינות ופירות קליל על בסיס פילו

    פאי גבינות ופירות קליל על בסיס פילו

    45 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים