דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פאי תפוחי עץ
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פאי תפוחי עץ

פאי תפוחי עץ

(0)
70 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
הבשלנית טובה ארן מגישה מתכון אליפות לפאי תפוחים עם בצק פריך ומילוי קלאסי

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
100  גרם
חמאה מומסת
0.25  כוס
מים חמים
2  כוסות
קמח לבן מנופה
1  כוס
סוכר לבן
0  לפי הטעם
מלח
3  כפות
ריבת משמש
0.5  כוס
צימוקים רחוצים ומיובשים
6 
תפוח עץ גדולים, קשים וחמוצים
6  כפות
סוכר לבן
1  כפית
קינמון טחון
2  כפות
סוכר לבן
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

70 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    יוצקים את החמאה המומסת והמים לקערת מעבד מזון. מוסיפים את הקמח, הסוכר והמלח, ומפעילים את מעבד המזון למשך 2 וחצי דק', או עד לקבלת פירורים גסים.
  • שלב 2

    0 דקות
    שמים את הפירורים על משטח מקומח, ומעבדים אותם במהירות לצורת כדור. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד, ומשהים במקרר למשך שעה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מרדדים את כדור הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי חצי ס"מ.
  • שלב 4

    30 דקות
    מרפדים בו את התבנית (תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ) כולל השוליים ומקפיאים את התבנית עם הבצק למשך חצי שעה. (הקפאת הבצק נועדה למנוע את "גלישת / צניחת" שולי הבצק בזמן האפייה. אפשרות אחרת למנוע את גלישת השוליים היא לרפד את הבצק כולל השוליים בנייר אלומיניום ולפזר 1-2 כוסות שעועית יבשה או חומוס).
  • שלב 5

    15 דקות
    מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות) כ-15 דק' לפני תחילת האפייה.מנמיכים את חום התנור ל-190 מעלות ואופים את הבצק בתנור, במשך 12-15 דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מורחים על הבצק האפוי את הריבה בשכבה אחידה ומפזרים את הצימוקים.
  • שלב 7

    0 דקות
    קולפים את תפוחי העץ, מוציאים מהם את הליבה ופורסים אותם לפרוסות דקות (אפשר בדיסק דק במעבד מזון). שמים את הפרוסות בקערה, מפזרים מעליהם את הסוכר והקינמון ומערבבים.
  • שלב 8

    20 דקות
    מסדרים את פרוסות תפוחי העץ בצפיפות בצורת "מניפה" על הצימוקים, אופים 20 דקות, ומצננים.
  • שלב 9

    0 דקות
    בעוד העוגה חמה, מנפים עליה אבקת סוכר דרך מסננת רשת דקה.
פאי תפוחי עץ

שלב 1 מתוך 9

יוצקים את החמאה המומסת והמים לקערת מעבד מזון. מוסיפים את הקמח, הסוכר והמלח, ומפעילים את מעבד המזון למשך 2 וחצי דק', או עד לקבלת פירורים גסים.

פאי תפוחי עץ

שלב 2 מתוך 9

שמים את הפירורים על משטח מקומח, ומעבדים אותם במהירות לצורת כדור. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד, ומשהים במקרר למשך שעה.

פאי תפוחי עץ

שלב 3 מתוך 9

מרדדים את כדור הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי חצי ס"מ.

פאי תפוחי עץ

שלב 4 מתוך 9

מרפדים בו את התבנית (תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ) כולל השוליים ומקפיאים את התבנית עם הבצק למשך חצי שעה. (הקפאת הבצק נועדה למנוע את "גלישת / צניחת" שולי הבצק בזמן האפייה. אפשרות אחרת למנוע את גלישת השוליים היא לרפד את הבצק כולל השוליים בנייר אלומיניום ולפזר 1-2 כוסות שעועית יבשה או חומוס).

פאי תפוחי עץ

שלב 5 מתוך 9

מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות) כ-15 דק' לפני תחילת האפייה.מנמיכים את חום התנור ל-190 מעלות ואופים את הבצק בתנור, במשך 12-15 דקות.

פאי תפוחי עץ

שלב 6 מתוך 9

מורחים על הבצק האפוי את הריבה בשכבה אחידה ומפזרים את הצימוקים.

פאי תפוחי עץ

שלב 7 מתוך 9

קולפים את תפוחי העץ, מוציאים מהם את הליבה ופורסים אותם לפרוסות דקות (אפשר בדיסק דק במעבד מזון). שמים את הפרוסות בקערה, מפזרים מעליהם את הסוכר והקינמון ומערבבים.

פאי תפוחי עץ

שלב 8 מתוך 9

מסדרים את פרוסות תפוחי העץ בצפיפות בצורת "מניפה" על הצימוקים, אופים 20 דקות, ומצננים.

פאי תפוחי עץ

שלב 9 מתוך 9

בעוד העוגה חמה, מנפים עליה אבקת סוכר דרך מסננת רשת דקה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • עוגות
  • דל במלח
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ללא ביצים
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פאייה פתיתים ודג ים

    פאייה פתיתים ודג ים

    25 דקות קל
  • פאי גבינות ופירות קליל על בסיס פילו

    פאי גבינות ופירות קליל על בסיס פילו

    45 דקות קל
  • פאי גבינה מלוח

    פאי גבינה מלוח

    50 דקות בינוני
  • פאי ירקות בשלושה מרכיבים

    פאי ירקות בשלושה מרכיבים

    40 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים