דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
רוטב עגבניות איטלקי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. רוטב עגבניות איטלקי

רוטב עגבניות איטלקי

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אסתר דולב
כמו באיטליה: רוטב עגבניות מיוחד, שמתאים לפסטה, רוטב לקציצות ובסיס לפיצה

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  חבילה
מרגרינה
0.25  כוס
שמן זית
2 
בצל גדולים קצוצים דק
6  שיני
שום פרוסות
10 
עגבנייה בשלות
500  גרם
עגבניות מרוסקות
1  כוס
מים
1.5  כפיות
מלח
0.5  כפית
סוכר לבן
0.5  כפית
פלפל שחור טחון
1  כפית
תימין
0.5  כפית
אורגנו
0.25  כפית
רוזמרין
3  עלים
עלה דפנה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    ממיסים את המחמאה ושמן הזית על מחבת גדולה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מטגנים בצל קצוץ דק על אש בינונית-גבוהה, עד שמזהיב.
  • שלב 3

    0 דקות
    בזמן טיגון הבצל, חולטים את העגבניות במים רותחים כחמש דקות, מסננים ומסירים את הקליפות. מסירים את ראש העגבנייה, את הנוזלים ואת הגרעינים ומשאירים רק את בשר העגבנייה. חותכים אותו לקוביות בינוניות, לא קטנות מדי.
  • שלב 4

    0 דקות
    כשהבצל מזהיב, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים שום פרוס. ממשיכים לטגן על להבה בינונית-גבוהה עד שהבצל מתחיל להשחים.
  • שלב 5

    0 דקות
    מעבירים את תכולת המחבת לסיר, ומוסיפים אליו את העגבניות, הרסק, וחצי כוס מים רותחים. מדליקים אש גבוהה, ומערבבים היטב למשך דקה, כדי לחבר היטב את הרסק עם המים. לאחר דקה, בודקים את סמיכות הרוטב. אם הוא סמיך מידי מוסיפים מים, ואם דליל מוסיפים רסק עגבניות. לבסוף, הוא צריך להיות סמיך, אבל לא מידי.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב: מלח, סוכר, פלפל שחור, טימין, אורגנו, רוזמרין ועלי דפנה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מכסים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  • שלב 8

    0 דקות
    כדאי להשאיר כ-60 דקות על האש, ולא לשכוח לערבב כל עשר דקות בערך.
  • שלב 9

    0 דקות
    לאחר סיום הבישול, מצננים לפחות רבע שעה ללא מכסה ולא על הכיריים ומניחים את עלי הדפנה. בתיאבון!
רוטב עגבניות איטלקי

שלב 1 מתוך 9

ממיסים את המחמאה ושמן הזית על מחבת גדולה.

רוטב עגבניות איטלקי

שלב 2 מתוך 9

מטגנים בצל קצוץ דק על אש בינונית-גבוהה, עד שמזהיב.

רוטב עגבניות איטלקי

שלב 3 מתוך 9

בזמן טיגון הבצל, חולטים את העגבניות במים רותחים כחמש דקות, מסננים ומסירים את הקליפות. מסירים את ראש העגבנייה, את הנוזלים ואת הגרעינים ומשאירים רק את בשר העגבנייה. חותכים אותו לקוביות בינוניות, לא קטנות מדי.

רוטב עגבניות איטלקי

שלב 4 מתוך 9

כשהבצל מזהיב, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים שום פרוס. ממשיכים לטגן על להבה בינונית-גבוהה עד שהבצל מתחיל להשחים.

רוטב עגבניות איטלקי

שלב 5 מתוך 9

מעבירים את תכולת המחבת לסיר, ומוסיפים אליו את העגבניות, הרסק, וחצי כוס מים רותחים. מדליקים אש גבוהה, ומערבבים היטב למשך דקה, כדי לחבר היטב את הרסק עם המים. לאחר דקה, בודקים את סמיכות הרוטב. אם הוא סמיך מידי מוסיפים מים, ואם דליל מוסיפים רסק עגבניות. לבסוף, הוא צריך להיות סמיך, אבל לא מידי.

רוטב עגבניות איטלקי

שלב 6 מתוך 9

מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב: מלח, סוכר, פלפל שחור, טימין, אורגנו, רוזמרין ועלי דפנה.

רוטב עגבניות איטלקי

שלב 7 מתוך 9

מכסים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

רוטב עגבניות איטלקי

שלב 8 מתוך 9

כדאי להשאיר כ-60 דקות על האש, ולא לשכוח לערבב כל עשר דקות בערך.

רוטב עגבניות איטלקי

שלב 9 מתוך 9

לאחר סיום הבישול, מצננים לפחות רבע שעה ללא מכסה ולא על הכיריים ומניחים את עלי הדפנה. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • כרעי עוף ברוטב פלפלים קלויים

    כרעי עוף ברוטב פלפלים קלויים

    80 דקות קל
  • פסטה ברוטב שמנת זוקיני, שמפיניון ועשבי תיבול

    פסטה ברוטב שמנת זוקיני, שמפיניון ועשבי תיבול

    קל
  • כרוב ממולא בבשר ואורז ברוטב עגבניות

    כרוב ממולא בבשר ואורז ברוטב עגבניות

    90 דקות מאתגר
  • תפו"א מוקרמים ברוטב חרדל ופירורי לחם

    תפו"א מוקרמים ברוטב חרדל ופירורי לחם

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים