קסם של עוגה - עוגה בחושה שאתם חייבים להכיר

קסם של עוגה - עוגה בחושה שאתם חייבים להכיר

את המתכון הזה כדאי לכם לשמור במקום זמין כי תרצו להכין אותו שוב ושוב! המתכון לעוגה הבחושה הזו קל ומהיר מאוד להכנה (הכל בקערה אחת). המרקם שלה מושלם והטעם מעולה. הבונוס הגדול – היא יכולה להשתנות בקלות על ידי תוספות מגוונות שמעניקות לה מראה וטעם ייחודיים בכל פעם מחדש.
| צילום: שרית גופן

עם כל הכבוד לעוגות מעוצבות, עוגות קרם, עוגות שמרים ועוגות מוס (ויש הרבה כבוד!) - אין כמו עוגה בחושה. עוגה בחושה היא טעימה, רכה, עסיסית, בעלת מרקם מושלם ובעיקר - ממש קלה וכיפית להכנה. יש כל כך הרבה עוגות בחושות אבל רצינו שתהיה לכם אחת מנצחת – כזו שאפשר להכין בצ'יק צ'ק ממה שיש בבית, בלי הכנות וקניות מיוחדות, בלי להזיע ובלי להתכונן, וגם – עם אפשרות לגוון ולשנות את העוגה לפי מצב הרוח והחשק.

אז נכנסנו למטבח, הוצאנו קערה, ערבבנו, הוספנו, יצקנו, אפינו וטעמנו - עד שנולדה עוגת הקסם -  עוגה בחושה בקערה אחת, אוורירית, לחה, עשירה וקלה, וגם מקבלת בשמחה תוספות מגוונות ומשתנה בהתאם. אחרי שתכינו ותטעמו אותה לא תוכלו להפסיק ליישר. היא מעניקה את כל מה שנדרש מעוגה מנצחת: קלות הכנה, טעם ומרקם מעולים ובסיס לאינספור עוגות אחרות.

עכשיו הגיע הזמן לגלות את סודות הקסם של העוגה הזו.

עוגת שיש בחושה פרווה לצד עוגת פירות יער בחושה
עוגה בחושה באינספור טעמים
עוגה בחושה מושלמת - הכל בקערה אחת

תהליך הכנת העוגה הזו קצר ופשוט, והיא אפילו לא מלכלכת יותר מקערה אחת. מאחדים כמה חומרי גלם בסיסיים שיש בכל בית בקערה בלי צורך להפריד ולהקציף חלבונים וחלמונים, מעבירים לתבנית מתאימה והופ לתנור. זמן האפייה של העוגה קצר יחסית ואפשר לאכול ולהגיש אותה כמה דקות לאחר סיום האפייה. אפשר גם להכין אותה יומיים מראש וליהנות ממנה גם כמה ימים אחרי האפייה, גם ללא צורך בקירור.

תערובת לבנה מוקצפת לעוגה בקערה | ביצים בקערה ותערובת הקצפה עם כלי להקצפה

 

הכל בקערה אחת
רכות - סוד הקסם של העוגה בחושה

חומרי הגלם הבסיסיים, הריח המשכר שמתפשט בזמן האפייה והטעם המתוק הם המרכיבים שמהם עשויה עוגה ביתית מעולה. כל בית צריך עוגה בחושה טובה – גם כשמתחשק משהו מתוק ליד הקפה וגם אם באים אורחים בהפתעה. עוגת הקסם היא גם אוורירית ולחה, ועל אף פשטותה היא מאוד עשירה. המרקם שלה יציב, לא נוטה להתפוררות ובכל זאת אינו דחוס יתר על המידה. כשניסינו להגיע לנוסחה המנצחת מצאנו פטנט אדיר - תוספת של אינסטנט פודינג  לבלילה. כן, לא התבלבלתם - לתוך הבלילה. האינסטנט פודינג מעשיר ומחליק את מרקמה הרך של העוגה, הוא מייצב אותה  ומוסיף טעם וניל עדין או טעם שוקולדי (עם אינסטנט פודינג שוקולד).

מתכון לעוגה בחושה -ביצים, אינסטנט פודינג וסוכר.
תוספת של אינסטנט פודינג לבלילה מעשירה את העוגה
בלילה אחת - המון טעמים

עוגת הקסם לובשת מראות וטעמים שונים בהתאם לתוספות שבוחרים לשים בה, כך שממתכון בסיסי אחד של עוגה בחושה אפשר להכין אינספור עוגות שונות. עוגת הקסם יכולה להיות קינוח אידיאלי לעונת הקיץ החמה בשילוב פירות עונתיים, והיא תקבל באהבה גם תוספות של שוקולדים שונים (כולל ממרחי שוקולד), פירות יבשים, סוגי אגוזים שונים ואפילו קפה. אפשר לאפות את העוגה בתבנית עגולה, בתבניות אינגליש קייק, בסיר פלא או בתבניות קאפקייקס אישיות, מה שמגוון את המראה שלה מפעם לפעם.

המתכון לעוגת הקסם הבחושה שלנו

 

החומרים

 

לעוגת הבסיס

240 גרם קמח תופח אסם 

1 חבילת אינסטנט פודינג אסם וניל (לעוגה בהירה) או שוקולד (לעוגה חומה)

1 כוס (200 גרם) סוכר

4 ביצים

180 מ"ל מים

3/4 כוס (150 גרם) שמן

אבקת סוכר (לא חובה)

 

תוספות לעוגת פטל בחושה:

150 גרם פטל קפוא או טרי

100 גרם שוקולד לבן שבור גס

 

תוספות לעוגת שוקולד בחושה:

250 גרם שוקולדים קצוצים (חלב, מריר או לבן, או שילוב ביניהם)

 

ציוד נדרש:

תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. מערבבים בקערה קמח תופח, אינסטנט פודינג וסוכר.

3. מוסיפים את הביצים המים והשמן ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

4. מוסיפים את התוספות שבחרנו (ראו עוד אפשרויות בהמשך המתכון) יוצקים לתבנית ואופים כ- 40 דקות עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש עם פירורים לחים.

אפשר לפדר את העוגה באבקת סוכר.

 

גיוונים ותוספות

  • אפשר להוסיף לעוגת הבסיס 1 כף נס קפה לקבלת עוגת מוקה.
  • אפשר להוסיף לעוגת הבסיס 100 גרם אגוזים קצוצים (מכל סוג), כפית סוכר ו-1/2 כפית קינמון.
  • אפשר להוסיף לעוגת הבסיס כוס פירות טריים עונתיים חתוכים לקוביות (משמשים, נקטרינות, אפרסקים וכד').
  • אפשר להוסיף לעוגת הבסיס 1/2 כוס פירות יבשים חתוכים לקוביות (משממים, צימוקים, חמוציות, תמרים וכד').
  • אפשר להוסיף לעוגת הבסיס 3 כפות ממרח נוטלה ולערבב קלות כך שיישארו פסי ממרח בתערובת – ליצירת עוגת שיש.

 

עוגת שוקולד (מנוקדת) בחושה לצד עוגת פטל בחושה
בסיס אחד לעוגה בחושה מנוקדת בשוקולד ואחת מנוקדת בפטל

מה דעתך על הכתבה?

דירוג ממוצע: 0