בדקנו איך אתם מכינים את הפתיתים שלכם, ולא הופתענו לגלות שרובכם מכינים אותם כתוספת לצד המנה העיקרית, עם הרבה בצל, אבקת מרק ומעט כורכום.
אנחנו מסכימים שזו מנה ביתית מנצחת וכל פעם כיף וטעים לאכול אותה מחדש.
קבלו שני טיפים חשובים במיוחד לשידרוג המנה הקלאסית:
לאחר טיגון הבצל, הוסיפו את הפתיתים וטגנו אותם זמן רב. הטיגון הממושך מוציא מהם טעמים מופלאים ותורם למרקם הייחודי
הוסיפו את התבלינים, כבר בשלב הזה וערבבו אותם יחד עם הפתיתים והבצל. כך תקבלו ארומה וטעמי תיבול עמוקים.
בזכות הטעם, הגודל והמרקם שלהם הם משתדכים כמעט לכל מרכיב ויוצרים מנות מגוונות ומיוחדות. אפשר לאפות אותם, לבשל או לטגן, להחליף איתם פסטה או אורז במתכונים שונים, לשלב בסלטים, מרקים, ממולאים וקדרות ולשדך אותם למטבחים עולמיים ולאינספור רעיונות יצירתיים. בשונה מפחמימות דומות אחרות, הפתיתים עוברים אפייה בתהליך הייצור.
האפייה מעניקה להם טעם אגוזי ומרקם נגיס, וגם שומרת על המרקם אם מבשלים אותם יותר מדי. בגלל זה הם נחשבים נוחים לעבודה ורב שימושיים.
בעולם כבר הבינו את הפוטנציאל הגדול של הפתיתים והם זכו לכינוי "קוסקוס ישראלי". שפים במסעדות גורמה מכינים מהם מאכלים טרנדיים ומיוחדים. הם משתלבים עם חומרי גלם רבים, סופגים בקלות טעמים שונים ויוצרים מנות ייחודיות. יצאנו לשטח - המטבח שלנו, ונתנו את הבמה לפתיתים.
הכנו מהם מגוון מנות מקוריות ולא מסובכות. נסו בעצמכם ותראו מה אפשר להכין עם פתיתים.
נוהגים להכין פתיתים לפי ההוראות על האריזה – טיגון ואז הוספת מים רותחים, כיסוי ובישול של כ-6 דקות. אבל אפשר לבשל פתיתים גם בשיטת הפסטה – מבשלים אותם בהרבה מים רותחים מומלחים כ-10 דקות ואז מסננים. שיטה זו מתאימה יותר לשימוש בפתיתים במרקם אחד-אחד, במתכונים כמו סלטים, ממולאים או מרקים.
קיבלנו השראה מהמטבח האיטלקי האהוב והכנו מהפתיתים מנה איטלקית מסורתית - ריזוטו פתיתים, פטריות ופרמזן. המרקם הנגיס של הפתיתים משתלב כאן נפלא ומתקבלת מנה קרמית ועשירה בטעמים עמוקים של פטריות.
ירקות ממולאים מככבים כמעט בכל בית. הפתיתים יכולים להחליף את הדגן שבדרך כלל משמש למילוי הממולאים – אורז, אורז מלא, קינואה, בורגול, גריסים או חיטה. אנחנו לקחנו את הפלפל הממולא הקלאסי והכנו פלפל ממולא בפתיתים, עדשים ועשבי תיבול. הפתיתים מתבשלים בתוך הפלפלים הבשרניים וסופגים מטעמם, ומקבלים חיזוק של עדשים ורוטב עגבניות מתובל שעוטף הכל.
לקחנו ווק גדול, הקפצנו בו המון ירקות צבעוניים, במקום אטריות הוספנו פתיתים וקיבלנו מוקפץ פתיתים וירקות טעים ומהיר. הטעם של הפתיתים משתלב נפלא עם התיבול האסייתי והולך נהדר עם פריכות הירקות. מתקבלת מנה פשוטה אך מיוחדת שתתחבב במהירות על כל בני המשפחה.
לארוחה מרעננת ומהירה הכנו סלט טבולה משביע ועשיר. את הבורגול החלפנו פשוט בפתיתים. בישלנו אותם ממש מעט זמן והוספנו עשבי תיבול ירוקים וטריים, לימון שמוסיף חמצמצות נעימה, שקדים למרקם פריך ומעט חמוציות לאיזון טעמים, וקיבלנו סלט טבולה פתיתים קליל. מושלם אחרי סופשבוע עמוס באוכל, בשיא הקיץ או סתם כשמתחשק לאכול ארוחה קלה.
מג'דרה היא מסוג המאכלים שהם אוכל לנשמה - ארוחה שלמה, משביעה ומלאה בטעמים ובערכים תזונתיים. הפעם החלפנו את האורז או הבורגול בפתיתים האהובים, וקיבלנו מנה מעולה - מג'דרה של פתיתים עם עדשים מלאות בחלבון, בצל מקורמל, פטרוזיליה ותבלינים. תתכוננו להכניס אותה לתפריט ארוחות הצהריים הקבוע שלכם.
הפתיתים מאפשרים גם לשלב בין עולמות שונים. אנחנו הפגשנו את המטבח הספרדי עם האסייתי והכנו פאייה דגים בסגנון אסייתי - ארוחה בסיר אחד, ריחנית, מתוחכמת, מתובלת בטוב טעם אבל מאוד פשוטה להכנה. מכינים אותה כשרוצים משהו קצת יותר חגיגי ומרשים, ונהנים מכל ביס.