אנחנו נרגשים לחשוף את SPREAD&DIP – סדרת הרטבים החדשה שלנו שתשדרג לכם את המנות במקסימום טעם. מיטב המוחות שלנו עירבבו חומרי גלם משובחים, טעמו, שיפרו תיבול ושוב טעמו ויצרו שישה רטבים מפתיעים בטירוף לכל חובב אוכל או בישול. כל אחד מהם מושלם כמטבל שאי אפשר להפסיק לטבול בו או כבסיס שנותן את כל הטעם למנה, בבישול או צלייה. אז קבלו אותם...
כיאה לרוטב שיקי הוא נולד בצרפת, אחד המקומות הקולינריים והאהובים בעולם. שמו מורכב בצרפתית מהמילים שום ושמן (נא אימרו במבטא צרפתי!). מאז הוא נדד בכל העולם והגיע אלינו, עדין, מרכיבים בסיסיים וטובים ומלא בטעם. בצרפת אוכלים אותו עם ביצים קשות אבל הוא נפלא עם כל כך הרבה מנות. אם תטבלו אותו בעלי ארטישוק מבושלים או בצ'יפס תתעלפו משילוב הטעמים. הוא נפלא כרוטב עשיר וקטיפתי לסלט חסה או לסלט קוסקוס עם פיצוחים, בתוך כריך עוף או טופו קריספיים בלחמנייה עם ירקות מוחמצים ולהיט אמיתי כשמושחים אותו על כנפיים או פרגיות צלויות.
הרוטב הזה הוא ריקוד לטיני של טעמים וצבעים שאי אפשר לעמוד בפניו. רוטב הסלסה הגיע אלינו ממקסיקו הרחוקה וכבש אותנו בסערה. מדובר ברוטב עגבניות אדום ועשיר, מלא בניחוחות, טעמים וחריפות כיפית. הרוטב ורסטילי בשימושיו – לטבילה, בישול, תיבול ומריחה. מטבל סלסה לקערת נאצ'וס קראנצ'ית (שאי אפשר להפסיק לכרסם) היא קלאסיקה מקסיקנית, אבל כשלוקחים את הרוטב למחוזות אחרים מקבלים הפתעות טעימות, למשל כבסיס רוטב עגבניות חרפרף לספגטי או למחבת שקשוקה מהבילה, כשכבה על ברוסקטת חציל קלוי ואפילו כתוספת לחזה עוף או סטייק צלוי.
לא, זה לא רוטב אלף האיים! זה שידוך ממכר של שני הרטבים הכי אהובים שיש, זו ברית טעמים בין צרפת לארה"ב, זה OMG-רוטב בטעם קטשופ ומיונז. מה שמייחד את הרוטב הזה הוא איזון הטעמים המדויק שהצלחנו להגיע אליו מהחיבור, המתקתקות העדינה והסמיכות הרצויה. צ'יפס הולנדי, טבעות בצל או פיש אנד צ'יפס זה ללכת על בטוח ובלי לטעות בתענוג, אבל כשמשלבים אותו בתוך כריך מיטבולס בחלה עם ירקות טריים או בתוך העיסה של קציצת ההמבורגר זה כבר סיפור מסעיר וטעים אחר.
הרוטב הכי קטיפתי וענוג הגיע אלינו מהמטבח הצרפתי הקלאסי ומאז אין בית בישראל שלא תמצאו בו מיונז במקרר שמוסיפים ממנו פשוט להכל (מרוב שהוא טעים יש גם מי שאוכל אותו בכפית). המיונז נוצר מהקצפה/ערבוב עדינים של חומרי גלם לכאורה פשוטים – שמן וחלמון ביצה, אבל השילוב ואופן הערבוב יוצרים סוס מנצח. כדי לא להסתבך עם אף אחד נגיד שלא משנה אם תגישו אותו כממרח בתוך כריך גבינות עם ארטישוק ובלסמי מצומצם, נקניקים משובחים או חביתה וירקות טריים, כדיפ לצ'יפס, שניצל, קציצות או עוף, בסלט תפוחי אדמה, כבסיס לרוטב לעוף בתנור או לכל רוטב סלט אפשרי, כמטבל עם יוגורט לבטטות ואפילו בתוך עוגת שוקולד, התוצאה תהיה אליפות.
הרוטב האהוב הומצא באמריקה (איך לא?!) והוא למעשה שילוב נדיר של רוטב עגבניות ותבלינים עזים שנותנים לרוטב טעם מעושן וממכר. הוא אוהב כמעט הכל ובמיוחד נתחים צלויים למנגל, מפתיע בטירוף עם ירקות בתנור, לא תאמינו מה קורה לו כשהוא נכנס לתנור עם תפוח אדמה ועוד לא אמרנו מילה על הסנדוויץ' ברביקיו עם גבינת ברי ובצל מקורמל, על ההמבורגר העסיסי וכמטבל לצ'יפס, שניצל או נאצ'וס.
האיולי הצרפתי, השיקי, הקרמי והקלאסי החליט להתפרע עם טוויסט ספייסי שעושה נעים, בחריפות כיפית שמשדרגת כל מנה. הוא מצטיין באיזון טעמים מופלא שהוא הנוסחה ליצירת טעם טוב ומנות מעולות. במקרה שלו האוכל הוא רק תירוץ לכל מה שמוגש לידו ואיתו – סושי, מאכלים יפנים מטוגנים בבלילה, באן דג ופטריות צלויות, סלט מקסיקני של תירס, פלפלים צבעוניים, שעועית שחורה ואבוקדו, טורטייה עם שווארמה ביתית וכמובן אי אפשר בלי צ'יפס, שניצל ושלל כריכים טעימים.