דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לחמניות בריוש עשירות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לחמניות בריוש עשירות

לחמניות בריוש עשירות

(0)
160 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: נירית פסלר
בצק מפנק ומפונק, עשיר מאוד בחמאה, ממנו אפשר להכין לחם או לחמניות מושחתות וטעימות מאוד. שימו לב לזמני ההתפחה, הבצק זקוק לזמן שלו

רכיבים

מנות 20

המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
6 
ביצה
0.75  כוס
סוכר חום
0.75  חבילה
שמרים
0.25  כוס
חלב
7  כוסות
קמח לבן
1  כפית
מלח
250  גרם
חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 
חלמון מעורבב במעט חלב
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

160 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    ממיסים את השמרים בחלב.
  • שלב 2

    0 דקות
    בקערת מיקסר שמים את החלב והשמרים, הביצים, הסוכר, הקמח והמלח ולשים במהירות איטית עד שמתקבל בצק אחיד ומיד מעבירים למהירות גבוהה.
  • שלב 3

    0 דקות
    כשמתקבלת מסה חלקה מוסיפים את קוביות החמאה אחת-אחת. כשכל החמאה נטמעת, הבצק מוכן.
  • שלב 4

    0 דקות
    מעבירים לקערה מקומחת, מכסים במגבת ומתפיחים למשך 6 שעות במקרר (אפשר למשך לילה שלם).
  • שלב 5

    0 דקות
    כאשר הבצק תפח והוא קר, יוצרים את הצורה הרצויה, לחם או לחמניות, מניחים בתבנית האפייה, מכסים במגבת ומתפיחים למשך שעתיים-שלוש.
  • שלב 6

    0 דקות
    מורחים בחלמון ביצה בתוספת חלב ומברישים בעדינות.
  • שלב 7

    13 דקות
    בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות, אופים כ- 13 דקות או עד שהבצק זהוב ואפוי מכל הצדדים.
לחמניות בריוש עשירות

שלב 1 מתוך 7

ממיסים את השמרים בחלב.

לחמניות בריוש עשירות

שלב 2 מתוך 7

בקערת מיקסר שמים את החלב והשמרים, הביצים, הסוכר, הקמח והמלח ולשים במהירות איטית עד שמתקבל בצק אחיד ומיד מעבירים למהירות גבוהה.

לחמניות בריוש עשירות

שלב 3 מתוך 7

כשמתקבלת מסה חלקה מוסיפים את קוביות החמאה אחת-אחת. כשכל החמאה נטמעת, הבצק מוכן.

לחמניות בריוש עשירות

שלב 4 מתוך 7

מעבירים לקערה מקומחת, מכסים במגבת ומתפיחים למשך 6 שעות במקרר (אפשר למשך לילה שלם).

לחמניות בריוש עשירות

שלב 5 מתוך 7

כאשר הבצק תפח והוא קר, יוצרים את הצורה הרצויה, לחם או לחמניות, מניחים בתבנית האפייה, מכסים במגבת ומתפיחים למשך שעתיים-שלוש.

לחמניות בריוש עשירות

שלב 6 מתוך 7

מורחים בחלמון ביצה בתוספת חלב ומברישים בעדינות.

לחמניות בריוש עשירות

שלב 7 מתוך 7

בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות, אופים כ- 13 דקות או עד שהבצק זהוב ואפוי מכל הצדדים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אחר הצהריים
  • אוכל צמחוני
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לחמניות מתוקות רכות ואווריריות

    לחמניות מתוקות רכות ואווריריות

    55 דקות בינוני
  • לחמניות בריוש עם נקניקיה

    לחמניות בריוש עם נקניקיה

    150 דקות בינוני
  • לחמניות פריקסה מקמח שמרים

    לחמניות פריקסה מקמח שמרים

    60 דקות בינוני
  • לחמניות טעימות לפסח

    לחמניות טעימות לפסח

    55 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים