דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לחמניות שמרים עם גבינות, זיתים וחצילים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לחמניות שמרים עם גבינות, זיתים וחצילים

לחמניות שמרים עם גבינות, זיתים וחצילים

(0)
80 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: ירון צחר
לחמניות שנראות תמימות מבחוץ, אך מבפנים מכילות מלית אלוהית

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
קמח לבן
0.5  כפית
מלח
2  כפות
שמרים יבשים
0.5  כוס
שמן קנולה
300  מיליליטר
מים
100  גרם
גבינה 9%
150  גרם
גבינת פטה / בולגרית מפוררת
100  גרם
גבינה צהובה מגוררת
1  נתח
זיתים טבעות
1 
פנים של חציל פרוס וקלוי
1  טיפה
אורגנו
1  קורט
מלח
1  טיפה
שמן זית
1  קורט
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    קליית החצילים: בוחרים חציל דק יחסית. חותכים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ. מניחים את הפרוסות על תבנית עם נייר אפייה.
  • שלב 2

    0 דקות
    בעזרת מברשת מושחים את פרוסות החציל עם שמן זית. מפזרים מעל הפרוסות מעט אורגנו, פלפל שחור וקורט מלח.
  • שלב 3

    0 דקות
    מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות, ואופים במשך כ-25 דקות, עד שפרוסות החצילים מקבלות גוון זהוב.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים את פרוסות החציל בצלחת.
  • שלב 5

    0 דקות
    מעבירים לקערת מעבד מזון את הקמח, השמרים והסוכר. מעבדים במיקסר עם וו לישה את החומרים במשך כ-15 שניות, עד שמתקבל מרקם אחיד.
  • שלב 6

    0 דקות
    תוך כדי ערבול, יוצקים לקערה את השמן, המים, גבינת השמנת, הזיתים ו-150 גרם מהגבינה הצהובה. מעבדים את הבצק במשך כ-7 דקות.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוסיפים את המלח, וממשיכים לעבד במשך 3 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק.
  • שלב 8

    0 דקות
    מעבירים את הבצק לקערה שדפנותיה הפנימיים משומנים, מכסים את הקערה ומתפיחים במשך כ-60 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • שלב 9

    0 דקות
    המילוי: מרפדים את התבנית בנייר אפייה. יוצרים מהבצק כדורים. מרדדים את הכדורים לעלה בעובי של 4 מ"מ לערך. מניחים במרכז העלה פרוסת חציל קלוי, מעט גבינה בולגרית ומספר טבעות זיתים. סוגרים את העלה לכדור. מניחים את כדור הבצק הממולא בתבנית. כך מבצעים הלאה, עד שהתבנית מתמלאת בכדורי בצק.
  • שלב 10

    0 דקות
    מניחים לכדורי בצק לתפוח במשך כ-60 דקות.
  • שלב 11

    0 דקות
    מפזרים על הבצק את יתרת הגבינה הצהובה, ומכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של כ-200 מעלות. אופים במשך כ-20 דקות, עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב. בתיאבון!
לחמניות שמרים עם גבינות, זיתים וחצילים

שלב 1 מתוך 11

קליית החצילים: בוחרים חציל דק יחסית. חותכים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ. מניחים את הפרוסות על תבנית עם נייר אפייה.

לחמניות שמרים עם גבינות, זיתים וחצילים

שלב 2 מתוך 11

בעזרת מברשת מושחים את פרוסות החציל עם שמן זית. מפזרים מעל הפרוסות מעט אורגנו, פלפל שחור וקורט מלח.

לחמניות שמרים עם גבינות, זיתים וחצילים

שלב 3 מתוך 11

מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות, ואופים במשך כ-25 דקות, עד שפרוסות החצילים מקבלות גוון זהוב.

לחמניות שמרים עם גבינות, זיתים וחצילים

שלב 4 מתוך 11

מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים את פרוסות החציל בצלחת.

לחמניות שמרים עם גבינות, זיתים וחצילים

שלב 5 מתוך 11

מעבירים לקערת מעבד מזון את הקמח, השמרים והסוכר. מעבדים במיקסר עם וו לישה את החומרים במשך כ-15 שניות, עד שמתקבל מרקם אחיד.

לחמניות שמרים עם גבינות, זיתים וחצילים

שלב 6 מתוך 11

תוך כדי ערבול, יוצקים לקערה את השמן, המים, גבינת השמנת, הזיתים ו-150 גרם מהגבינה הצהובה. מעבדים את הבצק במשך כ-7 דקות.

לחמניות שמרים עם גבינות, זיתים וחצילים

שלב 7 מתוך 11

מוסיפים את המלח, וממשיכים לעבד במשך 3 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק.

לחמניות שמרים עם גבינות, זיתים וחצילים

שלב 8 מתוך 11

מעבירים את הבצק לקערה שדפנותיה הפנימיים משומנים, מכסים את הקערה ומתפיחים במשך כ-60 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

לחמניות שמרים עם גבינות, זיתים וחצילים

שלב 9 מתוך 11

המילוי: מרפדים את התבנית בנייר אפייה. יוצרים מהבצק כדורים. מרדדים את הכדורים לעלה בעובי של 4 מ"מ לערך. מניחים במרכז העלה פרוסת חציל קלוי, מעט גבינה בולגרית ומספר טבעות זיתים. סוגרים את העלה לכדור. מניחים את כדור הבצק הממולא בתבנית. כך מבצעים הלאה, עד שהתבנית מתמלאת בכדורי בצק.

לחמניות שמרים עם גבינות, זיתים וחצילים

שלב 10 מתוך 11

מניחים לכדורי בצק לתפוח במשך כ-60 דקות.

לחמניות שמרים עם גבינות, זיתים וחצילים

שלב 11 מתוך 11

מפזרים על הבצק את יתרת הגבינה הצהובה, ומכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של כ-200 מעלות. אופים במשך כ-20 דקות, עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ללא ביצים
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אחר הצהריים
  • אוכל צמחוני
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לחמניות מתוקות רכות ואווריריות

    לחמניות מתוקות רכות ואווריריות

    55 דקות בינוני
  • לחמניות בריוש עם נקניקיה

    לחמניות בריוש עם נקניקיה

    150 דקות בינוני
  • לחמניות פריקסה מקמח שמרים

    לחמניות פריקסה מקמח שמרים

    60 דקות בינוני
  • לחמניות טעימות לפסח

    לחמניות טעימות לפסח

    55 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים