דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש
  • מתכונים
  • המגזין
  • המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
סלט שורשים של אמא
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. סלט שורשים של אמא

סלט שורשים של אמא

(0)
100 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: Jenny Berman
לא אוכלים מספיק ירקות? קחו סלט שיכול לסגור ארוחה שלמה. עם ירקות שורש, קטניות ועוד הפתעות.

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
5 
תפוח אדמה בינוניים
3 
סלק גדולים
3 
גזר גדולים
2 
בצל בינוניים
1  כוס
שעועית לימה יבשה
1 
מלפפון חמוץ כל הקופסה, או פחות - לפי טעם
1.5  חבילות
כרוב כבוש
1.5  חבילות
שימורי אפונה ירוקה
העתק

כותרת שכבת-על

5 הטיפים והטריקים הטובים ביותר שלנו לגדלי מנות מותאמים אישית.

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק

הכנה

100 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מכינים שעועית לבישול: משרים במים קרים למשך 3-6 שעות. מסננים ממים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מבשלים שעועית: מעבירים לסיר ויוצקים מים עד כיסוי, ומבשלים כשעה עד שהשעועית רכה.
  • שלב 3

    30 דקות
    מבשלים ירקות: בסיר אחר מניחים, גזר ותפוחי אדמה (בקליפתם), יוצקים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-30 דקות, או עד עד שהירקות רכים אך לא נמעכים. מוציאים את כל הירקות מהמים וממתינים שיתקררו.
  • שלב 4

    0 דקות
    מרכיבים סלט: חותכים את הירקות המבושלים. חותכים גם בצל ומלפפונים לקוביות (לא גדולות) ומניחים בקערה אחת. מוסיפים שעועית, כרוב כבוש, אפונה, שמן, פלפל שחור ומלח. מערבבים היטב, מכסים ומכניסים למקרר לשעה לפחות. אפשר לאכול גם למחרת - עוד יותר טעים! בתיאבון!
סלט שורשים של אמא

שלב 1 מתוך 4

מכינים שעועית לבישול: משרים במים קרים למשך 3-6 שעות. מסננים ממים.

סלט שורשים של אמא

שלב 2 מתוך 4

מבשלים שעועית: מעבירים לסיר ויוצקים מים עד כיסוי, ומבשלים כשעה עד שהשעועית רכה.

סלט שורשים של אמא

שלב 3 מתוך 4

מבשלים ירקות: בסיר אחר מניחים, גזר ותפוחי אדמה (בקליפתם), יוצקים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-30 דקות, או עד עד שהירקות רכים אך לא נמעכים. מוציאים את כל הירקות מהמים וממתינים שיתקררו.

סלט שורשים של אמא

שלב 4 מתוך 4

מרכיבים סלט: חותכים את הירקות המבושלים. חותכים גם בצל ומלפפונים לקוביות (לא גדולות) ומניחים בקערה אחת. מוסיפים שעועית, כרוב כבוש, אפונה, שמן, פלפל שחור ומלח. מערבבים היטב, מכסים ומכניסים למקרר לשעה לפחות. אפשר לאכול גם למחרת - עוד יותר טעים! בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • סלטים
  • בראנץ'
  • תוספות
  • קטניות
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • סלט עלים עם תפוחים מקורמלים

    סלט עלים עם תפוחים מקורמלים

    30 דקות בינוני
  • סלט כרוב, נבטים ושורשים צבעוני

    סלט כרוב, נבטים ושורשים צבעוני

    30 דקות קל
  • סלט כרוב לבן ברוטב אלף האיים

    סלט כרוב לבן ברוטב אלף האיים

    20 דקות קל
  • סלט סלק פיקנטי

    סלט סלק פיקנטי

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות