דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פאי התפוחים של סלין
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פאי התפוחים של סלין

פאי התפוחים של סלין

(0)
300 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
פאי תפוחים של גיל חובב בניחוח קינמון

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2.25  כוסות
קמח לבן
200  גרם
מרגרינה קרה בקוביות
0.75  כוס
מים
6 
תפוח עץ קלופים וחתוכים לקוביות
30  גרם
חמאה בקוביות
0.75  כוס
סוכר לבן
1  קורט
מלח
1  כפית
קינמון טחון
2  כפות
קמח לבן
1 
חלמון
0.5  כוס
מים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

300 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מכינים את הבצק: שמים את הקמח והסוכר במעבד מזון עם להב פלדה ומערבבים. מוסיפים את קוביות המרגרינה ומעבדים עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים בהדרגה מים קרים עד שמתקבל כדור בצק שמתרוצץ במיכל מעבד המזון.
  • שלב 2

    0 דקות
    מחלקים את הבצק לשני כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לארבע שעות (ואפשר גם ללילה שלם).
  • שלב 3

    0 דקות
    מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים לו להתחמם מעט ומרדדים לשני עיגולים שווי-גודל, בקוטר קצת יותר מתבנית האפייה ובעובי של פחות מחצי ס"מ.
  • שלב 4

    0 דקות
    מכינים את המילוי: מערבבים את כל החומרים חוץ מהחמאה, עד שהתערובת נדבקת היטב לתפוחים.
  • שלב 5

    0 דקות
    מרפדים תבנית טארט עגולה בעיגול בצק (כולל השוליים). יוצקים פנימה את תערובת התפוחים ומפזרים מעל את קוביות החמאה. מניחים את עיגול הבצק השני מעל וסוגרים היטב את הפאי (צובטים את השוליים או מהדקים במזלג כדי שייסגר לגמרי). מנקבים פה ושם את מכסה הבצק במזלג, כדי לאפשר לאדים ונוזלים לצאת במהלך האפייה. מברישים את פני הבצק בביצה טרופה במים.
  • שלב 6

    0 דקות
    אופים כשעה בחום בינוני, עד שהפאי מזהיב ונוזלים זהובים מבעבעים החוצה דרך החורים שבבצק.
  • שלב 7

    0 דקות
    נותנים לפאי להצטנן עשר דקות לפני שפורסים ומגישים.
  • שלב 8

    0 דקות
    שימו לב בבקשה שאת הבצק מכינים עם מרגרינה ולא עם חמאה. ושוב תזכורת בענייני מרגרינה: להקפיד לקנות רק מרגרינה שיש בה כמות מופחתת מאוד של שומני טראנס. זה מצוין על העטיפה וזה מאוד מאוד חשוב.
פאי התפוחים של סלין

שלב 1 מתוך 8

מכינים את הבצק: שמים את הקמח והסוכר במעבד מזון עם להב פלדה ומערבבים. מוסיפים את קוביות המרגרינה ומעבדים עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים בהדרגה מים קרים עד שמתקבל כדור בצק שמתרוצץ במיכל מעבד המזון.

פאי התפוחים של סלין

שלב 2 מתוך 8

מחלקים את הבצק לשני כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לארבע שעות (ואפשר גם ללילה שלם).

פאי התפוחים של סלין

שלב 3 מתוך 8

מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים לו להתחמם מעט ומרדדים לשני עיגולים שווי-גודל, בקוטר קצת יותר מתבנית האפייה ובעובי של פחות מחצי ס"מ.

פאי התפוחים של סלין

שלב 4 מתוך 8

מכינים את המילוי: מערבבים את כל החומרים חוץ מהחמאה, עד שהתערובת נדבקת היטב לתפוחים.

פאי התפוחים של סלין

שלב 5 מתוך 8

מרפדים תבנית טארט עגולה בעיגול בצק (כולל השוליים). יוצקים פנימה את תערובת התפוחים ומפזרים מעל את קוביות החמאה. מניחים את עיגול הבצק השני מעל וסוגרים היטב את הפאי (צובטים את השוליים או מהדקים במזלג כדי שייסגר לגמרי). מנקבים פה ושם את מכסה הבצק במזלג, כדי לאפשר לאדים ונוזלים לצאת במהלך האפייה. מברישים את פני הבצק בביצה טרופה במים.

פאי התפוחים של סלין

שלב 6 מתוך 8

אופים כשעה בחום בינוני, עד שהפאי מזהיב ונוזלים זהובים מבעבעים החוצה דרך החורים שבבצק.

פאי התפוחים של סלין

שלב 7 מתוך 8

נותנים לפאי להצטנן עשר דקות לפני שפורסים ומגישים.

פאי התפוחים של סלין

שלב 8 מתוך 8

שימו לב בבקשה שאת הבצק מכינים עם מרגרינה ולא עם חמאה. ושוב תזכורת בענייני מרגרינה: להקפיד לקנות רק מרגרינה שיש בה כמות מופחתת מאוד של שומני טראנס. זה מצוין על העטיפה וזה מאוד מאוד חשוב.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • עוגות
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פאייה פתיתים ודג ים

    פאייה פתיתים ודג ים

    25 דקות קל
  • פאי גבינות ופירות קליל על בסיס פילו

    פאי גבינות ופירות קליל על בסיס פילו

    45 דקות קל
  • פאי גבינה מלוח

    פאי גבינה מלוח

    50 דקות בינוני
  • פאי ירקות בשלושה מרכיבים

    פאי ירקות בשלושה מרכיבים

    40 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים