דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פאי פקאן חגיגי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פאי פקאן חגיגי

פאי פקאן חגיגי

(0)
80 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: חגית מור
פאי פקאן קרמלי וטעים, בניחוח אגוזים וקרמל, עם שבבי שקדים לקישוט.

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2  כוסות
קמח לבן
1  קורט
מלח ופלפל שחור
100  גרם
אבקת סוכר (1 שקית)
200  גרם
חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לריבועים
1  כפית
תמצית וניל
1 
ביצה שלמה טרופה
80  גרם
סוכר חום דחוס
100  גרם
סירופ מייפל (שליש כוס)
100  גרם
חמאה (חפיסה קטנה) חתוכה לקוביות
60  מיליליטר
שמנת מתוקה (1/4 כוס)
200  גרם
אגוזי פקאן מסוכרים רגילים (מחצית לשבור לחצי)
30  גרם
שקדים מולבנים חתוכים לשבבים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    במעבד מזון (אפשר במיקסר עם וו גיטרה) מכניסים קמח מנופה ומלח, מוסיפים אבקת סוכר, חמאה ותמצית וניל, מוסיפים את הביצה הטרופה ומתחילים לעבד בפולסים עד לקבלת בצק אחיד רך ולא יותר.
  • שלב 2

    0 דקות
    מניחים את תערובת הבצק על ניילון נצמד ועוטפים, מכניסים למקרר לשעה (לממהרים אפשר להכניס למקפיא לחצי שעה).
  • שלב 3

    0 דקות
    משמנים היטב בחמאה תבנית פאי מספר 26.
  • שלב 4

    0 דקות
    מרדדים את הבצק לעיגול על נייר אפייה מקומח, מגלגלים את הבצק על המערוך ומניחים בתבנית הפאי המשומנת היטב. עוברים עם המערוך על שולי הבצק מלמעלה ליישור. מהדקים בדפנות ומשלימים עם הבצק הנותר בחלקים שלא הצליחו לכם. דוקרים את הבצק עם מזלג.
  • שלב 5

    0 דקות
    מכניסים את התבנית למקפיא לפחות לרבע שעה (זה הפטנט של הקונדיטורים, על מנת שהדפנות לא יצנחו בזמן האפיה).
  • שלב 6

    20 דקות
    אופים את תחתית הבצק מיד לאחר שהוצאה מהמקפיא, בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ-20 דקות, או עד הזהבה חלקית, מוציאים מהתנור לצינון.
  • שלב 7

    0 דקות
    בינתיים מכינים את המלית: בסיר מחממים סוכר חום, חמאה, מייפל וסוכר וניל. מערבבים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את השמנת המתוקה, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. מוסיפים מיד את אגוזי הפקאן ומערבבים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מחממים את התנור ל-160 מעלות.
  • שלב 9

    15 דקות
    יוצקים את תערובת הפקאן על הבצק האפוי, מקשטים עם השקדים המולבנים מסביב לפאי בצורת עיגול. מכניסים לתנור לאפיה של 15 דקות, עד שתערובת המילוי מבעבעת.
  • שלב 10

    0 דקות
    מוציאים מהתנור. לאחר 5 דק' יש לשחרר את התבנית מהפאי וזאת על מנת למנוע הדבקות של הקרמל לתבנית.
  • שלב 11

    0 דקות
    רק לאחר שמתקרר אפשר לפרוס ולהגיש.
פאי פקאן חגיגי

שלב 1 מתוך 11

במעבד מזון (אפשר במיקסר עם וו גיטרה) מכניסים קמח מנופה ומלח, מוסיפים אבקת סוכר, חמאה ותמצית וניל, מוסיפים את הביצה הטרופה ומתחילים לעבד בפולסים עד לקבלת בצק אחיד רך ולא יותר.

פאי פקאן חגיגי

שלב 2 מתוך 11

מניחים את תערובת הבצק על ניילון נצמד ועוטפים, מכניסים למקרר לשעה (לממהרים אפשר להכניס למקפיא לחצי שעה).

פאי פקאן חגיגי

שלב 3 מתוך 11

משמנים היטב בחמאה תבנית פאי מספר 26.

פאי פקאן חגיגי

שלב 4 מתוך 11

מרדדים את הבצק לעיגול על נייר אפייה מקומח, מגלגלים את הבצק על המערוך ומניחים בתבנית הפאי המשומנת היטב. עוברים עם המערוך על שולי הבצק מלמעלה ליישור. מהדקים בדפנות ומשלימים עם הבצק הנותר בחלקים שלא הצליחו לכם. דוקרים את הבצק עם מזלג.

פאי פקאן חגיגי

שלב 5 מתוך 11

מכניסים את התבנית למקפיא לפחות לרבע שעה (זה הפטנט של הקונדיטורים, על מנת שהדפנות לא יצנחו בזמן האפיה).

פאי פקאן חגיגי

שלב 6 מתוך 11

אופים את תחתית הבצק מיד לאחר שהוצאה מהמקפיא, בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ-20 דקות, או עד הזהבה חלקית, מוציאים מהתנור לצינון.

פאי פקאן חגיגי

שלב 7 מתוך 11

בינתיים מכינים את המלית: בסיר מחממים סוכר חום, חמאה, מייפל וסוכר וניל. מערבבים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את השמנת המתוקה, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. מוסיפים מיד את אגוזי הפקאן ומערבבים.

פאי פקאן חגיגי

שלב 8 מתוך 11

מחממים את התנור ל-160 מעלות.

פאי פקאן חגיגי

שלב 9 מתוך 11

יוצקים את תערובת הפקאן על הבצק האפוי, מקשטים עם השקדים המולבנים מסביב לפאי בצורת עיגול. מכניסים לתנור לאפיה של 15 דקות, עד שתערובת המילוי מבעבעת.

פאי פקאן חגיגי

שלב 10 מתוך 11

מוציאים מהתנור. לאחר 5 דק' יש לשחרר את התבנית מהפאי וזאת על מנת למנוע הדבקות של הקרמל לתבנית.

פאי פקאן חגיגי

שלב 11 מתוך 11

רק לאחר שמתקרר אפשר לפרוס ולהגיש.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • עוגות
  • דל במלח
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • יום הולדת
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פאייה פתיתים ודג ים

    פאייה פתיתים ודג ים

    25 דקות קל
  • פאייה עוף וצ'וריסו

    פאייה עוף וצ'וריסו

    40 דקות בינוני
  • פאי בשר וחצילים

    פאי בשר וחצילים

    40 דקות בינוני
  • פאי תפוחי עץ

    פאי תפוחי עץ

    70 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים