דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פאי שוקולד מושחת
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פאי שוקולד מושחת

פאי שוקולד מושחת

(0)
120 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: אסתר דולב
בצק פריך וקלאסי, ומעליו מלית שוקולד עשירה. מתכון מעולה לארוחות רושם ולהנאות הקטנות של החיים

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1.25  כוסות
קמח חיטה, לבן (תעשייתי), 10% חלבון, לא מולבן, מועשר
0.25  כוס
שקדים
90  גרם
חמאה
100  גרם
אבקת סוכר
0.25  כפית
קינמון טחון
1  כפית
מלח
1 
ביצה
2  כפות
חלב
1  כוס
חלב
1  מיכל
שמנת מתוקה
8 
חלמון
1.25  כוסות
סוכר לבן
200  גרם
שוקולד מריר
100  גרם
שוקולד חלב
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שמים בקערת מעבד מזון את הקמח, השקדים, המלח, הקינמון ואבקת הסוכר, ומפעילים לערבוב קצר מאוד.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את קוביות החמאה, ומפעילים למשך שניות אחדות בפולסים, עד לקבלת פירורים גסים.
  • שלב 3

    30 דקות
    מוסיפים את הביצה והחלב, ומפעילים בפולסים מס' שניות, עד לקבלת בצק אחיד. מניחים בשקית ניילון למשך 30 דקות במקרר.
  • שלב 4

    10 דקות
    מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים ומרפדים את תחתית ודפנות תבנית הפאי, מכסים ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    אופים אפייה עיוורת: מניחים נייר כסף על הפאי, ומעל מפזרים 1/2 שקית גרגרי חומוס יבשים.
  • שלב 6

    15 דקות
    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כ-15 דקות.
  • שלב 7

    5 דקות
    מסירים את נייר הכסף עם החומוס וממשיכים לאפות כ-5 דקות עד שהבצק מקבל גוון זהוב בהיר.
  • שלב 8

    0 דקות
    להוציא מהתנור ולצנן היטב.
  • שלב 9

    0 דקות
    יוצקים את החלב והשמנת בסיר ומחממים לסף רתיחה.
  • שלב 10

    0 דקות
    מעבירים את החלמונים והסוכר לקערת המיקסר ומפעילים עד לקבלת מרקם תפוח ובהיר.
  • שלב 11

    0 דקות
    יוצקים את החלב החם על תערובת הביצים המוקצפת וממשיכים להקציף כדקה.
  • שלב 12

    5 דקות
    מחזירים את התערובת לסיר ומערבבים בכף עץ על להבה נמוכה כ-5 דקות עד שהנוזל מסמיך במקצת.
  • שלב 13

    0 דקות
    לסנן את תכולת הסיר לקערה נקייה.
  • שלב 14

    0 דקות
    לשבור את השוקולד לקוביות ולהכניס לתוך הנוזל החם, לערבב עד שהשוקולד נמס היטב.
  • שלב 15

    0 דקות
    לשפוך את השוקולד על הקלתית האפויה ולאחסן במקרר למס שעות.
פאי שוקולד מושחת

שלב 1 מתוך 15

שמים בקערת מעבד מזון את הקמח, השקדים, המלח, הקינמון ואבקת הסוכר, ומפעילים לערבוב קצר מאוד.

פאי שוקולד מושחת

שלב 2 מתוך 15

מוסיפים את קוביות החמאה, ומפעילים למשך שניות אחדות בפולסים, עד לקבלת פירורים גסים.

פאי שוקולד מושחת

שלב 3 מתוך 15

מוסיפים את הביצה והחלב, ומפעילים בפולסים מס' שניות, עד לקבלת בצק אחיד. מניחים בשקית ניילון למשך 30 דקות במקרר.

פאי שוקולד מושחת

שלב 4 מתוך 15

מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים ומרפדים את תחתית ודפנות תבנית הפאי, מכסים ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.

פאי שוקולד מושחת

שלב 5 מתוך 15

אופים אפייה עיוורת: מניחים נייר כסף על הפאי, ומעל מפזרים 1/2 שקית גרגרי חומוס יבשים.

פאי שוקולד מושחת

שלב 6 מתוך 15

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כ-15 דקות.

פאי שוקולד מושחת

שלב 7 מתוך 15

מסירים את נייר הכסף עם החומוס וממשיכים לאפות כ-5 דקות עד שהבצק מקבל גוון זהוב בהיר.

פאי שוקולד מושחת

שלב 8 מתוך 15

להוציא מהתנור ולצנן היטב.

פאי שוקולד מושחת

שלב 9 מתוך 15

יוצקים את החלב והשמנת בסיר ומחממים לסף רתיחה.

פאי שוקולד מושחת

שלב 10 מתוך 15

מעבירים את החלמונים והסוכר לקערת המיקסר ומפעילים עד לקבלת מרקם תפוח ובהיר.

פאי שוקולד מושחת

שלב 11 מתוך 15

יוצקים את החלב החם על תערובת הביצים המוקצפת וממשיכים להקציף כדקה.

פאי שוקולד מושחת

שלב 12 מתוך 15

מחזירים את התערובת לסיר ומערבבים בכף עץ על להבה נמוכה כ-5 דקות עד שהנוזל מסמיך במקצת.

פאי שוקולד מושחת

שלב 13 מתוך 15

לסנן את תכולת הסיר לקערה נקייה.

פאי שוקולד מושחת

שלב 14 מתוך 15

לשבור את השוקולד לקוביות ולהכניס לתוך הנוזל החם, לערבב עד שהשוקולד נמס היטב.

פאי שוקולד מושחת

שלב 15 מתוך 15

לשפוך את השוקולד על הקלתית האפויה ולאחסן במקרר למס שעות.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • עוגות
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • יום הולדת
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • אוכל למסיבת ילדים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פאייה פתיתים ודג ים

    פאייה פתיתים ודג ים

    25 דקות קל
  • פאי גבינות ופירות קליל על בסיס פילו

    פאי גבינות ופירות קליל על בסיס פילו

    45 דקות קל
  • פאי גבינה מלוח

    פאי גבינה מלוח

    50 דקות בינוני
  • פאי ירקות בשלושה מרכיבים

    פאי ירקות בשלושה מרכיבים

    40 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים