דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פשטידת כרישה ובטטה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פשטידת כרישה ובטטה

פשטידת כרישה ובטטה

(0)
75 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: תמי
לא רק בשביל אורחים: פשטידה קלה להכנה וטעימה-טעימה

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
125  גרם
גבינה לבנה 5%
1.5  כוסות
קמח לבן
0.5  שקית
אבקת אפייה
100  גרם
חמאה רכה
0.5  כפית
מלח
1 
בטטה בינונית
2  גבעולים
כרישה (פראסה)
1  גבעול
בצל ירוק
4 
ביצה
2  חבילות
שמנת חמוצה
200  גרם
גבינה צהובה מגוררת
0  לפי הטעם
מלח לפי הטעם
1.5  כפות
שמן קנולה לטיגון
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

75 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מניחים את חומרי התחתית בקערה ולשים היטב עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד.
  • שלב 2

    0 דקות
    משמנים תבנית ומרפדים את התבנית בבצק בעזרת הידיים עד שמדביקים את קצוות הבצק לשולי התבנית.
  • שלב 3

    0 דקות
    קולפים את הבטטה ומגרדים בפומפייה גסה או במעבד מזון.
  • שלב 4

    0 דקות
    חותכים את החלק הלבן של הכרישה ופורסים אותו לפרוסות דקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    קוצצים דק את גבעול הבצל הירוק.
  • שלב 6

    0 דקות
    מטגנים במעט שמן את פרוסות הכרישה עד שהן הופכות לשקופות ומכבים את האש.
  • שלב 7

    0 דקות
    מעבירים לקערה את הכרישה המטוגנת, הבטטה המגורדת, הבצל הקצוץ ואת כל שאר חומרי המלית ומערבבים היטב יחד.
  • שלב 8

    50 דקות
    מעבירים לתבנית בקוטר 26 ס"מ מתפרקת. אופים בתנור בחום של 150 מעלות במשך כ-50 דקות עד שהפשטידה מזהיבה והופכת יציבה.
פשטידת כרישה ובטטה

שלב 1 מתוך 8

מניחים את חומרי התחתית בקערה ולשים היטב עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד.

פשטידת כרישה ובטטה

שלב 2 מתוך 8

משמנים תבנית ומרפדים את התבנית בבצק בעזרת הידיים עד שמדביקים את קצוות הבצק לשולי התבנית.

פשטידת כרישה ובטטה

שלב 3 מתוך 8

קולפים את הבטטה ומגרדים בפומפייה גסה או במעבד מזון.

פשטידת כרישה ובטטה

שלב 4 מתוך 8

חותכים את החלק הלבן של הכרישה ופורסים אותו לפרוסות דקות.

פשטידת כרישה ובטטה

שלב 5 מתוך 8

קוצצים דק את גבעול הבצל הירוק.

פשטידת כרישה ובטטה

שלב 6 מתוך 8

מטגנים במעט שמן את פרוסות הכרישה עד שהן הופכות לשקופות ומכבים את האש.

פשטידת כרישה ובטטה

שלב 7 מתוך 8

מעבירים לקערה את הכרישה המטוגנת, הבטטה המגורדת, הבצל הקצוץ ואת כל שאר חומרי המלית ומערבבים היטב יחד.

פשטידת כרישה ובטטה

שלב 8 מתוך 8

מעבירים לתבנית בקוטר 26 ס"מ מתפרקת. אופים בתנור בחום של 150 מעלות במשך כ-50 דקות עד שהפשטידה מזהיבה והופכת יציבה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • אוכל צמחוני
  • מקור החלבון
  • פשטידות וקישים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פשטידת שכבות פסטה

    פשטידת שכבות פסטה

    60 דקות קל
  • פשטידת תרד עם גבינה בולגרית

    פשטידת תרד עם גבינה בולגרית

    55 דקות בינוני
  • פשטידת פטריות מדהימה

    פשטידת פטריות מדהימה

    95 דקות בינוני
  • פשטידת בשר ותפוחי אדמה

    פשטידת בשר ותפוחי אדמה

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים