דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פשטידת פטריות וכרישה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פשטידת פטריות וכרישה

פשטידת פטריות וכרישה

(0)
140 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ירון צחר
פשטידת בצק פריך משובח עם מלית עשירה של גבינות, פטריות וכרישה

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1.5  כוסות
קמח לבן
100  גרם
חמאה מלוחה חתוכה לקוביות
1 
חלמון
3  כפות
מים קרים
1 
כרישה קטנה פרוסה דק
30  גרם
חמאה
750  גרם
פטריות שמפיניון פרוסות
1  קורט
מלח
1  קורט
פלפל שחור גרוס
150  גרם
גבינת עיזים מגוררת
1  גביע
שמנת חמוצה
0.5  כוס
חלב
3 
ביצה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק

הכנה

140 דקות
  • שלב 1

    30 דקות
    הכנת הבצק: שמים בקערת מיקסר את הקמח והחמאה, ומעבדים עד לקבלת פירורים. מוסיפים את החלמון, יוצקים את המים, ומעבדים עד לקבלת בצק. יוצרים כדור. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כ-30 דקות.
  • שלב 2

    0 דקות
    מניחים את הבצק על משטח מקומח, ומרדדים אותו לעלה בקוטר של כ-30 ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית עגולה 26. מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. דוקרים את הבצק עם מזלג.
  • שלב 3

    15 דקות
    מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך כ-15 דקות.
  • שלב 4

    0 דקות
    הכנת המילוי: מוסיפים את הכרישה למחבת עם חמאה, ומטגנים עד שהכרישה הופכת לשקופה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים למחבת את פרוסות הפטריות, ומטגנים על להבה גבוהה. מתבלים במלח ופלפל. מוציאים את המלית מהמחבת, ומפזרים אותה על הבצק.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים לקערה את השמנת, הביצים והגבינה הצהובה, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. יוצקים את הבלילה על המילוי.
  • שלב 7

    45 דקות
    מכניסים את התבנית עם הפשטידה לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך כ-45 דקות. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בראנץ'
  • דל במלח
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • פשטידות וקישים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פשטידת בטטה וכרובית משודרגת

    פשטידת בטטה וכרובית משודרגת

    60 דקות קל
  • פשטידת כרוב

    פשטידת כרוב

    80 דקות בינוני
  • פשטידת ברוקולי ופטריות

    פשטידת ברוקולי ופטריות

    90 דקות בינוני
  • פשטידת שכבות פסטה

    פשטידת שכבות פסטה

    60 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים