דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
תפוחי אדמה אפויים ושחומים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. תפוחי אדמה אפויים ושחומים

תפוחי אדמה אפויים ושחומים

(0)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
תפוחי אדמה פשוטים להכנה ונהדרים בטעמם

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
8 
תפוח אדמה בינוניים מזן דזירה (אדומים)
0.33  כוס
שמן זית זית
1  קורט
מלח ים אטלנטי לפי הטעם
0.5  כפית
פפריקה אדומה מתוקה מתוקה או חריפה
1  ראש
שום לא קלוף
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם מתרככים (מכניסים סכין חדה למרכז התפוח ובודקים האם כבר התרכך).
  • שלב 2

    0 דקות
    מסננים את תפוחי האדמה, מיבשים דקה-שתיים בסיר ריק ממים על אש נמוכה, ומכבים.
  • שלב 3

    0 דקות
    מחממים תנור לחום המקסימלי שלו.
  • שלב 4

    0 דקות
    לוקחים כל תפוד ומועכים אותו במרכזו (ביד או בפטיש שניצלים). בתוך השברים מפזרים מלח גס ופפריקה, ומזלפים מעל את שמן הזית. מזלפים שמן גם על ראש השום.
  • שלב 5

    0 דקות
    מכניסים לתנור המחומם את התפודים וראש השום, ואופים שעה-שעתיים, עד שהתפודים הופכים להיות פריכים ושחומים.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוציאים מקליפתם את שיני השום שהתרככו, ומגישים יחד עם תפוחי האדמה.
תפוחי אדמה אפויים ושחומים

שלב 1 מתוך 6

מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם מתרככים (מכניסים סכין חדה למרכז התפוח ובודקים האם כבר התרכך).

תפוחי אדמה אפויים ושחומים

שלב 2 מתוך 6

מסננים את תפוחי האדמה, מיבשים דקה-שתיים בסיר ריק ממים על אש נמוכה, ומכבים.

תפוחי אדמה אפויים ושחומים

שלב 3 מתוך 6

מחממים תנור לחום המקסימלי שלו.

תפוחי אדמה אפויים ושחומים

שלב 4 מתוך 6

לוקחים כל תפוד ומועכים אותו במרכזו (ביד או בפטיש שניצלים). בתוך השברים מפזרים מלח גס ופפריקה, ומזלפים מעל את שמן הזית. מזלפים שמן גם על ראש השום.

תפוחי אדמה אפויים ושחומים

שלב 5 מתוך 6

מכניסים לתנור המחומם את התפודים וראש השום, ואופים שעה-שעתיים, עד שהתפודים הופכים להיות פריכים ושחומים.

תפוחי אדמה אפויים ושחומים

שלב 6 מתוך 6

מוציאים מקליפתם את שיני השום שהתרככו, ומגישים יחד עם תפוחי האדמה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • טאפסים
  • תוספות
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • ללא סויה
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • מנה שנייה
  • ללא לקטוז
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מקור הסיבים
  • אוכל טבעוני
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוף בתנור שתמיד מצליח עם תפוחי אדמה

    עוף בתנור שתמיד מצליח עם תפוחי אדמה

    120 דקות קל
  • לביבות תפוחי אדמה בשדרוג טעמים

    לביבות תפוחי אדמה בשדרוג טעמים

    30 דקות קל
  • לביבות כרובית ותפוחי אדמה בתנור

    לביבות כרובית ותפוחי אדמה בתנור

    45 דקות קל
  • טאג'ין עוף ואורז על מצע תפוחי אדמה פריכים

    טאג'ין עוף ואורז על מצע תפוחי אדמה פריכים

    180 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים