יש דברים שתמיד פה להישאר, אחד מהם הוא הביסקוויט הנוסטלגי שכולנו אוהבים - פתי בר. הוא טעים בפני עצמו, טבול ורך בתוך תה או קפה חמים, בתוך עוגת ביסקוויטים או כדורי שוקולד, בקינוח כוסות מרשים או כבסיס לעוגת גבינה יפה.
אחרי שנתנו בו ביס טעים הכנו ממנו קינוחים סופר שווים ואנחנו שמחים לשתף אתכם בהם. תוכלו להכין אותם עם הילדים, תנו להם לרסק את הביסקוויטים, להמיס את השוקולד, לבחוש בלילות ותערובות, לעטר בתוספות אהובות. ושנייה לפני שאנחנו כבר חושפים אותם קבלו כמה עובדות מעניינות על ביסקוויט הקסם הזה.

הביסקוויט הראשון, שנקרא "החמאה הקטנה", יוצר על ידי הצרפתי לואי לה-פבר אוטיל שעשה טעות קטנה אבל קריטית, הוא לא רשם את הביסקוויט בזכויות יוצרים. אנחנו לא נשכח איפה הכל התחיל :)
הצורה של הביסקוויט מייצגת את השנה האזרחית. 4 פינות כמספר עונות השנה. 24 חורים כמספר השעות ביממה. 52 שיניים לכל היקפו כמספר השבועות בשנה.
עם השנים פותחו על ידי אסם עוד טעמים של פתי בר - וניל, שוקו, קרמל, שוקולד מריר, והוא אפילו קיים בגרסה נטולת גלוטן ובגרסה מופחתת סוכר.
ועכשיו שאתם יודעים את הפרטים העסיסיים על ביסקוויט הקסם אנחנו שמחים לשתף אתכם במתכוני הקינוחים שמדהים להכין עם פתי בר.
שילוב חמצמץ מתקתק של גבינה, פתיבר ופירות יער אדומים יוצרים עוגה יפה ומגרה וללא אפייה.
כפית אחת מהקינוח המרשים הזה וכל הפה מתמלא בפריכות, מתיקות, אושר ונגיעת מליחות.

תגובות והערות